Werken bij gemeente Hoeksche Waard

Welkom in de Hoeksche Waard

Een vergezicht is altijd dichtbij: dat is onze kracht
Gemeente Hoeksche Waard biedt volop kansen aan enthousiaste en betrokken professionals.

Het gebied

De Hoeksche Waard is een unieke streek direct grenzend aan de Rotterdamse regio en de Drechtsteden. Omringd door het Haringvliet, het Hollands Diep, het Spui en de Oude Maas. 88.000 inwoners wonen hier in een gebied met kreken, polders, dijken, ruimte en karakteristieke dorpen. De Hoeksche Waard kenmerkt zich door ondernemerszin, duurzame en innovatieve landbouw en hechte en betrokken gemeenschappen. Groot en klein, je vindt het in de Hoeksche Waard. Een vergezicht is hier altijd dichtbij.

Dit zijn wij

Een gemeente van ongeveer 1000 medewerkers die haar inwoners graag vraagt: wat kunnen we voor elkaar betekenen? We richten ons op: optimaal (100%) dienstverlenend zijn, dorpsgericht werken en (boven)regionaal werken. Dichtbij en in verbinding met onze omgeving.

Jezelf ontwikkelen en zelf ontwikkelen?

De opbouwfase waarin we ons bevinden geeft je alle ruimte om mee te werken aan een vernieuwde en vernieuwende gemeentelijke organisatie. Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap persoonlijke impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Wij bieden volop kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat vinden wij belangrijk?

Bij gemeente Hoeksche Waard richten we ons op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om koers te geven aan ons handelen, gebruiken we hiervoor drie kernwaarden: persoonlijk, vakmanschap en durf. Deze kernwaarden zeggen iets over het karakter en de ambities van gemeente Hoeksche Waard.

Persoonlijk

We zijn dichtbij, in verbinding met omgeving. Een partner in de samenleving, bereikbaar, benaderbaar en verknoopt in relevante netwerken. We gaan voor persoonlijke benadering: maatwerk, dichtbij de dorpen.

Vakmanschap

Degelijk vakmanschap staat centraal in de kwaliteit van dienstverlening aan inwoners, ondernemers en andere gebruikers. De basis van het vakmanschap begint bij onszelf en de gedrevenheid onszelf te ontwikkelen. Investeren in anderen, jezelf en de organisatie. Als specialist, maar ook met een brede organisatieblik en met oog voor wat buiten gebeurt.

Durf

Nieuwsgierig, creatief en het lef af en toe ook buiten lijntjes te kleuren. Niet alles dicht timmeren. Durf om te zijn wie je bent, het beste uit jezelf en de organisatie te halen, een stapje harder te lopen om dienstverlenend te zijn en anderen de ruimte te geven. Daar staan we voor.