Wera de Jong

Het werk van Wera

Wera (1980) studeerde communicatie aan Hogeschool Inholland. Ze is communicatieadviseur bij de gemeente Hoeksche Waard. Eerder werkte ze als communicatiemedewerker bij de gemeente Den Haag en communicatieadviseur bij de gemeente Cromstrijen.

Communiceren over bijna alles

Wera: “Ik werk sinds 2012, in een kleine gemeente met korte lijnen. Ik communiceer over bijna alles wat er speelt. Over Fort Buitensluis in Numansdorp dat de gemeente kocht van Defensie en dat opengaat voor het publiek. Over de verkeersveiligheid in Klaaswaal waar na overleg met omwonenden maatregelen zijn getroffen.”

De bomen doen in Den Haag

Binnen het communicatieteam voor de Hoeksche Waard gaan we ons op een bepaalde beleidsterrein focussen. Je collega moet alles weten over het zorgbeleid, jij van het ruimtelijk beleid en daarnaast gaan we ons ook specialiseren in het communicatievakgebied. Ik ken die manier van werken uit Den Haag, waar ik begon als communicatiemedewerker. Daar deed ik de bomen. Of beter gezegd: ik was er verantwoordelijk voor de voorlichting over al het groen in Den Haag. Den Haag was een grote gemeente, Cromstrijen een kleine, nu ga ik weer naar een gemeente van formaat. Leuk. Klein genoeg om alle collega’s te kennen, het overzicht te behouden en groot genoeg om professionaliseringsslagen te maken.”