Rick Schuch

Het werk van Rick

Rick (1956) werkte al een paar jaar bij de sociale werkplaats van de vijf ‘oude’ gemeenten in de Hoeksche Waard, als plaatsvervangend bedrijfsleider van het leerwerk bedrijf. Daarvoor runde hij een café in Rotterdam.

Mensen gelukkig maken

Rick: “Er werken bij de sociale werkplaats zo’n 170 mensen met een arbeidshandicap. Plus een kleiner aantal mensen met een bijstandsuitkering en statushouders. Mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’, zoals dat heet.  Weet je wat ik leuk vind? Mensen zo gelukkig mogelijk maken. Zorgen dat ze collega’s hebben, een baan en een salaris. Dat ze loon naar werken ontvangen. Ze zijn hier echt veel beter af dan thuis.”

Alle handen bezig

“Ik probeer werk binnen te halen, zodat alle handen bezig kunnen zijn.  Voor PostNL sorteren we lege postzakken die terug moeten naar het buitenland, voor de Postcodeloterij pakken we prijzen in. De verschillen tussen onze werknemers zijn groot. We willen graag dat iedereen meedoet; we streven naar een inclusieve samenleving. De een kan alleen stickers plakken, de ander wordt hier volleerd heftruckchauffeur. Mooi, als het lukt om, met oog voor ieders talent, een goede werkplek te vinden bij een bedrijf. ”