Marloes Eenhoorn

Het werk van Marloes


Marloes (1983) werkte tien jaar voor de gemeente Oud-Beijerland, lange tijd op de HRM- afdeling. De afgelopen anderhalf jaar hielp ze de Hoeksche Campus opzetten, een opleidings- en ontwikkelplatform voor de medewerkers van de vijf ‘oude’ gemeenten.

Geen ambtenarenbedrijf  

Marloes: “Toen ik begon, was de gemeente nog wel een beetje een ambtenarenbedrijf. Vandaag niet meer. Je ziet veel meer collega’s die initiatief tonen, die durven en niet bang zijn om een fout te maken. Misschien ook omdat er meer mensen uit het bedrijfsleven bijkomen. We staan nu dichterbij de burgers, ons denken begint bij hen.” 

700 deskundige en gedreven medewerkers

“De ontwikkeling van onze medewerkers heeft een hoge prioriteit. Wat kun je, wat doe je graag, wat wil je graag bijleren? Maar ook: kan een collega deze training geven? Dat zijn hier belangrijke vragen. Uitruilen van taken komt ook voor. Als Carla gelukkig wordt van project A en verdrietig van project B, kan ze misschien ruilen met Bart die opleeft door B en wegkwijnt bij A. Mijn werkzaamheden hebben een interne focus, maar ook ik werk natuurlijk voor de inwoners van deze gemeente. Zij moeten kunnen rekenen op 700 deskundige en gedreven medewerkers bij de gemeente Hoeksche Waard, die zich betrokken voelen bij de gemeenschap.”