Ilse van der Venne

Het verhaal van Ilse

Ilse (1981) was coördinator Ruimtelijke Ontwikkeling in de gemeente Cromstrijen. Nu is ze teammanager bij de gemeente Hoeksche Waard, dit voor de teams ‘Ondernemen’ en ‘Participatie en Leefbaarheid’ , met respectievelijk 10 en 15 medewerkers.

Bloemen op de akkers

Ilse: “Ik ben heel blij met de nieuwe gemeente en ook bij de collega’s proef ik veel enthousiasme. We gaan samen krachten bundelen om nog meer te kunnen betekenen voor de burgers en de bedrijven in de regio. In ons team ‘Ondernemen’ spelen vragen als: Is de Hoeksche Waard aantrekkelijk genoeg voor ondernemers? Blijven onze bedrijventerreinen vitaal ? Wat willen we met recreatie en toerisme? Hoe steunen we onze agrariërs? Met hen is het akkerranden- project ontwikkeld, met allerlei soorten bloemen rond de akkers. Mooi voor voorbijgangers, goed voor de biodiversiteit”

Over grenzen heen en toch dichtbij

 “Ondernemers kijken graag over grenzen heen, maar zijn ook dichtbij in contact met hun omgeving.  Wij ook. Met de herindeling verdwijnen vijf gemeentelijke grenzen. In het team, ‘Participatie en Leefbaarheid’,  komen andere onderwerpen aan bod. Hoe helpen we bewoners die in financiële nood zijn geraakt? Wat doen we op het gebied van sport en cultuur?  Hoe komen we tot één beleid voor subsidies? Spannend, er is veel ruimte voor verandering en vernieuwing.”