Bertina Fredrikze

"Ik werk voor de mensen die hier wonen."

Het werk van Bertina

Bertina (1980) is adviseur openbare ruimte bij de gemeente Hoeksche Waard. Ze was tien jaar beleidsmedewerker op dit terrein in Oud-Beijerland. Daarvoor werkte ze bij een energiebedrijf. Ze studeerde Technische Bestuurskunde in Delft.

Besluitvorming regelen

Bertina: “Ik werk voor de mensen die hier wonen. Dat past meer bij me dan een baan waarin ik moet nadenken over de vraag hoe er meer geld verdiend kan worden. Wegen, riolering, groenvoorziening, openbare verlichting mijn werkterrein is uitgestrekt. Als beleidsmedewerker droeg ik zorg voor de nodige besluiten van het college van B&W en de raad. Vervolgens zorgen mijn collega’s voor daadwerkelijke uitvoering buiten. De besluitvorming is een heel belangrijk onderdeel, zonder de juiste besluiten gebeurt er buiten weinig. Een paar voorbeelden: besluitvorming over het toepassen van duurzame verlichting, waardoor we nu vooral inzetten op LED verlichting. Het versmallen van een drukke weg langs een woonwijk die nu een maximum snelheid van 30 kilometer per uur kent. Het kappen van zieke bomen en vervolgens samen met buurtbewoners bepalen welke soort bomen er terug komen. En een speelplaats waar eerst alleen wipkippen stonden en die nu meer voorzieningen krijgt voor grotere kinderen.”

Aan ruimte en uitdagingen geen gebrek

“Aan ruimte en uitdagingen bij de nieuwe gemeente Hoeksche Waard is geen gebrek. Samenwerken met nieuwe collega’s in een groot werkgebied. De nieuwe gemeente is op dag één nog geen rijdende trein, geen geoliede machine. Mooi, dat biedt kansen voor ontwikkeling. In mijzelf en anderen.”