Laat tekst voor lezen door readspeaker

Jouw arbeidsovereenkomst

Incl. Cao, VOG, salaris, IKB, pensioen, verlof en werktijden

Arbeidsovereenkomst

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dit betekent dat je een contract krijgt voor de duur van 1 jaar met 1 maand proeftijd. Als we allebei blij zijn met elkaar, krijg je na dit jaarcontract een contract voor onbepaalde tijd. 
Soms hebben we tijdelijke functies binnen onze organisatie voor bijvoorbeeld een project. Als dit van toepassing is, dan staat dit altijd duidelijk aangegeven. In dat geval krijg je ook een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd  maar is er geen uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in de toekomst.

Cao gemeenten en personeelshandboek

De Cao gemeenten is van toepassing op de arbeidsovereenkomst en ook alle lokale regelingen die beschreven zijn in het personeelshandboek. Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een link naar de Cao gemeenten en het digitale personeelshandboek.

Salaris en HR21 functiewaarderingssysteem

Binnen gemeente Hoeksche Waard zijn alle functies volgens het HR21-systeem gewaardeerd. Deze waardering leidt tot een bepaald functieniveau en hier is een vaste salarisschaal aan gekoppeld. Dit betekent dat je binnen de schaal kunt groeien in periodieken met trede/periodiek 11 als maximum. Bij voldoende functioneren krijg je jaarlijks een periodieke verhoging. Deze verhoging ontvang je jaarlijks per 1 januari als je nog niet het maximumsalaris van je functionele salarisschaal hebt bereikt. Groei je dan nooit meer in salaris als je het maximum hebt bereikt? Jawel, maar dan alleen door toekomstige salarisverhogingen in de cao gemeenten waardoor je toch blijft groeien in je salaris. Ook kun je intern doorgroeien naar een nieuwe functie op een hogere schaal en jezelf professioneel en persoonlijk ontwikkelen. 

Op de 20e van de maand storten we je salaris. Valt de 20ste in het weekend, dan ontvang je je salaris de vrijdag ervoor.

Werktijden

Een fulltime dienstverband is 36 uur per week. Afhankelijk van het team waar je komt te werken, gelden er variabele werktijden tussen 07.00 en 22.00 uur. In overleg met je leidinggevende bepaal je je werktijden. Hierbij zijn vele varianten mogelijk. Bijvoorbeeld:

  • 4 dagen van 9 uur
  • 1 dagdeel in de week vrij (4 dagen van 8 uur en 1 dag van 4 uur)
  • 1 dag in de twee weken vrij (om de week 5 dagen van 8 uur en 4 dagen van 8 uur)
  • Of iedere dag 7 uur en 12 minuten.

Bij sommige teams zijn de werktijden minder flexibel, omdat daar volgens een rooster wordt gewerkt.

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Een voorwaarde voor jouw dienstverband is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag. De aanvraag zetten we digitaal in gang en je krijgt hierover een e-mail. De kosten die hieraan verbonden zijn mag je bij ons digitaal declareren, dus bewaar je betaalbewijs!

VOG per post of digitaal?
Je krijgt de keuze of je de VOG op papier per post wilt ontvangen of digitaal. Wij hebben de voorkeur voor de digitale versie. Deze stuur je vanuit je berichtenbox van mijnoverheid.nl direct door naar je eigen e-mail en deze stuur je dan direct door naar hrm@gemeentehw.nl 

Belangrijk: de VOG niet eerst opslaan op jouw computer en dan e-mailen naar HRM, want dan krijgen wij de melding niet integer. De VOG zou dan bewerkt kunnen zijn.

Verlof

Je hebt ieder jaar recht op verlofuren. Je krijgt jaarlijks:

  • 144 uur wettelijk verlof (bij deeltijd naar rato)
  • 57,6 uur bovenwettelijk verlof (bij deeltijd naar rato)

Dat is totaal ongeveer 5,5 week vakantie.

De planning van vrije dagen stem je af binnen je team. Het afboeken van de opgenomen verlofuren regel je zelf in ons personeelssysteem ‘Mijn HRM’.

IKB (Individueel Keuzebudget)

Elke medewerker beschikt over een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is een maandelijks bruto bedrag opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering (= totaal 17,05%). Je kan dit laten uitbetalen wanneer jij wilt en bepaalt ook zelf de hoogte van het bedrag. Je kunt dit bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen, tussentijds een deel of het hele bedrag in december. Niet besteed budget wordt sowieso jaarlijks in december uitgekeerd.

Je kunt het IKB ook inzetten voor een aantal doelen:

  • het kopen van verlofuren, tot een maximum van 187 uur bij een voltijdsdienstverband per kalenderjaar;
  • extra inkomen door uitbetaling van het IKB tot een maximum van het tot aan de datum van uitbetaling opgebouwde IKB;
  • het financieren van een opleiding, als deze niet door de werkgever wordt vergoed en de geldende fiscale regelgeving de besteding van het IKB aan dit doel belastingvrij mogelijk maakt;
  • betalen van vakbondscontributie. Je kunt belastingvrij het budget inzetten voor de kosten (contributie) die je maakt voor een vakbondslidmaatschap van een beroepsvereniging.

Pensioenopbouw

Je gaat pensioen opbouwen bij ABP (Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds). De werkgever betaalt 70% van de premie en de werknemer 30%. Heb je eerder bij een overheidsinstantie gewerkt die aangesloten is bij het ABP? Dan kun je op mijnabp.nl een overzicht van jouw ambtelijke dienstjaren downloaden. Deze stuur je naar hrm@gemeentehw.nl zodat de personeels- en salarisadministratie jouw ambtsjubileum kan vaststellen.